2019-04-09 17:01

På senare år har ökad forskning lett till ökad kunskap av fördelarna med naturliga ingredienser/extrakt i hudvårdsprodukter. Fler och fler personer tror helhjärtat på att naturliga och ekologiska extrakt är bättre för huden och 2017 var en brytpunk för den naturliga hudvårdsindustrin globalt då ökad kunskap hos konsumenter har genererat större intresse än vad man tidigare sett. Vi är glada över detta och vill gärna vara med och bidra till att öka kunskapen ytterligare.

Många naturliga ingredienser gör underverk för huden och drivkraften bakom RIYA är enkel - vår kunskap om ingredienser och framför allt att vi undviker tvivelaktiga syntestiska kemikalier.

Så, vilka är då fördelarna med att använda produkter som har högt innehåll av naturliga ingredienser?

- Naturliga ingredienser kan stärka hudens barriär, både från insidan och utsidan.
- Naturliga ingredienser är oftast snällare mot din hud och långsiktigt användande medverkar till en friskare hud.
- Känslig hud reagerar bättre på naturliga ingredienser.
- Fet hud blir bättre balanserad.
- Naturliga ingredienser är bättre för miljön.

Vi brukar jämföra detta med att dricka läsk dagligen eller råsaft. Hurså undrar du kanske?

Om du väljer att dricka läsk eller råsaft vid ett tillfälle så kommer du varken må dåligt eller märka någon skillnad, eller hur? Men om du väljer att dricka läsk dagligen kontra råsaft dagligen så kan jag garantera dig att över tid så kommer det vara stor skillnad både på påverkan på dina inre organ OCH ditt utseende. Detta gäller även hudvård! En syntetisk baserad fuktkräm en dag eller två kommer inte göra någon skillnad jämfört med en naturligt baserad fuktkräm men över tid….Ja, resten kan du räkna ut!

I de flesta fall är naturliga ingredienser det bästa alternativet för din hudvårdsrutin. Men bara för att det är naturligt innebär det inte per automatik att det är bra. Inte alla naturliga ingredienser är framställda på samma sätt och vissa kan faktiskt skada din hud. Läs på vilka naturliga ingredienser som är fördelaktiga i hudvård och säkerställ att det är bara de som ingår i dina produkter. Tyvärr så hittar man ibland dessa ingredienser i naturliga/ekologiska varumärken som marknadsför sig som ett bättre alternativ bara för att de är naturliga.

Fakta – det finns både bra och dåliga naturliga/ekologiska ingredienser.

Med detta vill vi uppmana dig att med gott samvete njuta av naturliga/naturligt baserade produkter, ha tålamod och uppleva fördelarna det kommer generera på din hud över tid. Se bara till att du undviker naturliga ingredienser som är kända för att orsaka allergiska reaktioner men håll även koll på vilka ingredienser som kan reagera i solljus och ge upphov till pigmentförändringar. JA, det finns en del sådana och detta gäller framför allt vissa eteriska oljor.

Några få exempel på naturliga ingredienser som är säkra att använda

Leror
Kamomill
Bisabolol
Kaolin
Aminosyror
Hyaluronsyra
Grönt tea
Choklad
Lakrits
Havre
Soya
Kokosolja
Sheasmör
Mica
Omega fettsyror
Lecitin
Aloe Vera
Jojobaolja
Nattljusolja
Nyponfröolja
Tistelolja
Gojibär
Acaibär
Algextrakt
Granatäpple
Arganolja
Glycerin
Karnaubavax
Squalene
Mandelolja

Några få exempel på naturliga ingredienser som inte bör finnas i din hudvårdsrutin

Basilikaolja
Bergamottolja
Kanelolja
Nejlikaolja
Korianderolja
Citrusoljor
Geraniumolja
Lavendelolja
Limeolja
Pepparmintolja

Lots of love, 
The RIYA team