2018-11-25 10:00
RIYA

Vem älskar inte avokado? Vi älskar den på vår macka, i vår smoothie eller just as is. Förutom att den är underbart god och har många hälsofördelar är den även en källa till avokadoolja - en olja som har flera positiva effekter på din hud.

Djupt återfuktande ger avokadoolja din hud en riktig fukt- och näringsboost och passar utmärkt för torr, känslig och/eller mogen hud. Idag delar vi med oss av anledningar till varför du också ska testa oljan på huden:

 

- Avokadoolja är rik på antioxidanter, mineraler, vitamin A, D och E samt essentiella fettsyror. Detta gör den till en mycket vårdande olja.

- Avokado oljan är fet och trots detta absorberas den väldigt bra av huden. Detta gör att den tränger igenom även den torraste huden och ger massvis av lyster.

- Vid användning av avokadoolja triggas hudens egen produktion av kollagen. Kollagen saktar ner bildandet av rynkor och fina linjer och i kombination med fukten från oljan hålls huden även elastisk och spänstig.

- Oljan är antiinflammatorisk och antibakteriell vilket gör att den lugnar och läker huden. Den kan därför med fördel användas som du har utslag, eksem, sår eller solskadad hud.

- Oavsett väder skyddar avokadooljan huden, både mot vind och kyla men även mot solen och ultravioletta strålat. Den har nämligen en naturlig solskyddsfaktor på 2-3.

- Minns du att vi skrev att avokadoolja var fet? Torra armbågar och fötter - be gone! Oljan tränger in på djupet och mjukar upp huden även på kroppens torraste områden.

- Not convinced yet? Förutom alla positiva effekter på hud (både ansikte och kropp) kan du även använda oljan till torrt och skadat hår. Oljan tillför massvis med fukt och bygger upp hårstråna inifrån.

 

Vill du också ta del av alla fördelar med avokadooljan? Vi har valt att använda det i vårt serum, vår primser och vår cleanser. 

Lots of love,
The RIYA team