INGREDIENTS

IT’S THE INSIDE THAT COUNTS

Pioneers in the intimate space, Lorem has created a major attention and hype. The ghjnjj creating the products they themselves


WHO IS SOAP?

Aprikot kern oil (aprikoskärnolja)

Aprikoskärnolja är näringsrik för huden och innehåller rikliga mängder omega 9 och 6 som är fuktighetsbevarande och mjukgörande. Aprikosolja lindrar irritation och är särskilt bra för torr och känslig hud. Med sin mildhet är den även bra till hudvård för barn. En riktig bra basolja som passar alla hudtyper.

Coconut oil (kokosolja)

Kokosoljan är känd för för sin mångfald av bra egenskaper i såväl hudvård som matlagning. Förekomsten av fettsyror som laurinsyra, kaprylsyra och kaprinsyra skyddar huden med sina naturligt desinficerande och antimikrobiella egenskaper. Detta gör även kokosoljan till en bra ingrediens i naturlig deodorant och i rengöringsprodukter. Kokosolja är bra att använda som den är som make-upremover.

Sunflower oil (solros)

Solrosolja innehåller en stor mängd omega 6, en essentiell fettsyra som stärker hudens eget barriärskydd. Det gör att oljan verkar som en fuktighetsbevarare och passar alla hudtyper. Ren solrosolja är dermatologiskt testad som en bra olja att använda till hudvård för bebisar och barn. Solros innehåller även bioaktiva ämnen: Antioxidanta tokoferoler (E-vitamin), antiinflammatoriska fytosteroler, samt lecitin som är ett mjukgörande fettämne som finns i alla celler.

Oat silk

Havremjöl i hudvård extremt finmalet för att huden ska kunna ta till sig alla näringsämnen och hudvårdande egenskaper. Kolloidalt havremjöl har flera väldokumenterade hudvårdande egenskaper. Mjölet innehåller essentiella fettsyror, betaglukan och peptider som är effektiva antioxidanter och som främjar bildandet av kollagen i huden. Havrets unika avenatramider verkar lugnande och är bra mot röd och irriterad hud. Havremjölet kan användas till många olika sorters hudvårdsprodukter, såsom ansiktsmasker, tvål och cremer. Mjölets saponiner gör det till en bra ingrediens i rengöringsprodukter.

Acai fruit oil

Acaibär är unikt rika på vitaminer, mineraler, och de viktiga fettsyrorna omega 3-6-9. De innehåller även en exceptionellt hög koncentration av antioxidanter. Acai har dubbelt så mycket antioxidanter som blåbär, och upp till 30 gånger mer än rödvin. För Amazonas urinvånare har acai länge varit känt som naturens egen energi- och välmåendekälla. Bären används med den djupaste respekt för naturen. Beraca är fabriken som extraherar och förfinar acaibäroljan åt Rudolph Care i en FSC certifierad anläggning. Som företag arbetar de aktivt för att bevara de Brasilianska regnskogarna.

Goji berry

Gojibären är packade med antioxidanter, till exempel antocyaniner som skyddar och reparerar celler i hela kroppen – även hudcellerna. Det gäller både när du äter gojibären och använder dem på huden. Gojibären innehåller rikligt med A-vitaminer och A-vitamin är känt för att fungera som ett naturligt anti-age-medel.
Minerals:
Goji berries contain 11 of the 22 essential dietary trace minerals, including calcium, potassium, iron, zinc, and selenium. Though each has different action, they all can help firm, tighten and plump the appearance of your skin.
Amino Acids.
Amino acids, at their essence can help smooth the look of your skin, and improve tone and color. They also help improve skin hydration. Best of all, they're non-irritating.
Vitamin C.
Goji berries contain a high amount of vitamin C, which is known to support firming and tightening and protect the skin from environmental stressors. It's also been shown to help reduce the appearance of age spots.
Carotenoids.
These are flavonoids like beta-carotene, zeaxanthin, lutein, lycopene, crytoxanthin, and xanthophyll. These protect and are known to help maintain a healthy glow in the skin.
Polysaccharides.
These components have antioxidant properties, firm and tighten and increase hydration.


BYE BYE RESIDUES

Vitamin C

C-vitamin, eller L-Askorbinsyra som är namnet för vitaminet i syntetisk form, är en känd hudvitamin och kallas ibland hudtonsutjämnaren. Vitaminet är en kraftfull antioxidant och har visat sig vara väldigt effektiv när det gäller att hämma de fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, slapp hud och allmänt åldrande. C-vitamin är essentiell för bildning av kollagen som är nödvändig för att binda ihop celler av bindväv.

Allantoin

Aktivt ämne i vallörtsrot. Används i vattenhaltiga produkter som crèmer, lotion, tvålar och badprodukter. Passar bra i produkter med tvättaktiva ämnen för känsliga hudtyper, eftersom det kan hindra reaktioner från starka ämnen. Sammandragande och fuktbevarande. Allatoin främjar sund hud och hudens förmåga att hålla sig frisk.

Aloe Vera

Aloe vera är en mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter då den innehåller en mångfald av hudvårdande ämnen. Den verkar lugnande, dämpar klåda och sveda, verkar antiinflammatoriskt, antioxidant och cellförnyande. Aloe Vera ökar hudens förmåga att hålla fukt, även på lång sikt. Dessutom innehåller Aloe Verans sammansättning många bioaktiva ämnen, inklusive vitaminer, mineraler och enzymer. Aloe är även en bra källa till antioxidanter som vitamin E, C och zink.


UNDER MY MAKEUP &
"GENIE" IN A BOTTLE

Borago oil

Gurkörtsolja innehåller mest gamma-linolensyra (GLA) av alla vegetabilier. GLA är en essentiell fettsyra som måste tillföras kroppen och har stor betydelse för överhudens normala funktion och välmående. Brist på essentiella fettsyror, som Omega 3 och 6, försämrar hudens förmåga att bevara fukt och smidighet. Gurkörtsoljans fettsyror har antiinflammatorisk verkan och rekommenderas därför vanligtvis mot atopiskt eksem och irriterad hud. Oljan har en lätt känsla och absorberas lätt av huden. Den passar alla hudtyper och är särskilt bra för blandhy och acnebenägen hud.

Squalane

Squalenes främsta egenskaper som aktiv ingrediens för anti age är att det verkar hämmande för glykation och har antioxidant och antiinflammatorisk verkan på de skador som solens UV-ljus orsakar. Hudens egen produktion av squalene minskar med åldern, därför är det en ofta använd ingrediens i anti-ageprodukter. Glykation är en irreversibel reaktion som sker när restsocker binder sig med och bryter ner hudvävnad (kollagen och elastin). Dessa produkter kallas på engelska ”AGE” (Advanced Glycation End Products: resultat av framskriden glykation) Resultatet är att huden förlorar spänst och smidighet och rynkor bildas. Squalene minskar AGE i huden.

Evening prime rose oil

Nattljusolja används i egentillverkad hudvård framförallt för torr och skadad hud. Oljan är mycket rik på den essentiella fettsyran Omega 6 – även i den ovanliga formen gamma-linolensyra (GLA). Förutom viktiga fettsyror innehåller oljan antioxidanta tokoferoler och vårdande fytosteroler. Nattljusoljan har en traditionell applikation som verksam olja för att underlätta vid atopiskt eksem, inflammation, psoriasis och pigmentfläckar. Nattljusolja är en ”torr” olja som inte känns oljig eller kladdig på huden, vilket gör det till en utmärkt olja också till fet hud och akne. Även bra som nagelolja när nagelbanden behöver lite extra omsorg. Kombinera gärna med Makers Silk om du önskar en ännu lättare känsla.

Rosmary

Tack vare sitt naturliga innehåll av diterpener har rosmarin en antioxidant verkan och förlänger hållbarheten genom att skydda oljor från att oxidera. Rosmarinextraktet har en starkare antioxidant verkan än Tocopherol (Naturlig E-vitamin) och doseras därför i en mindre mängd: upp till 0,1% till mättat fett och 0,2-0,4% till flytande oljor (ju större del fleromättade fettsyror, desto högre dosering).


MASCARAS WORST NIGHTMARE

Sweet Almond oil

Mandelolja passar alla hudtyper, även till babyvård. Innehåller E-vitamin och rikligt med omättade fettsyror, som är hudvårdande och mjukgörande. Ekologisk mandelolja är mycket användbar och är en bra basolja i hudvårdsprodukter. Den kan även användas som massageolja och för ansiktsrengöring, t.ex borttagning av smink.

Vitamin E

E-vitamin verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus. Dess antioxidanta egenskaper innebär även att produkters hållbarhetstid förlängs, genom att vegetabiliska oljor bevaras längre från att oxidera. Det finns olika beståndsdelar i det vi till vardags kallar E-vitamin. Den här naturliga E-vitaminen är en blandning av alla fyra sorters tokeferoler (alfa, beta, gamma och delta), vilket innebär att den både har hudvårdande egenskaper och förlänger produktens hållbarhet.

Olive oil

Olivolja består till största delen av den vanligaste fettsyran; enkelomättad oljesyra (Omega 9).Olivolja är fuktighetsbevarande, men ska undvikas på extra känslig hud eller hud med akne. Oljan innehåller även mycket så kallade oförtvålbara ämnen som ger hudvårdande egenskaper: framförallt squalene och fytosteroler. Olivolja kan användas som basolja i hudvårdsprodukter men bör kombineras med andra oljor för bästa hudvårdande effekt.

Witch hazel (trollhassel)

Trollhasselvatten är känd för sin sammandragande effekt. Detta uppfriskande vatten fungerar som upplyftande och renande men samtidig lugnande på irriterad hy, oren hy, fet hy, problem hy och mogen hy. Mycket bra för fet hy med tendens till finnar då den är antiseptisk och inflammationshämmande. Blomvattnet har en typisk doft av trollhassel och lite alkohol. Märk: Att hydrolater är milda betyder ej att de har en mild doft - de doftar mycket eftersom det är ett blom/örtvatten.


COMBO INGREDIENTS

AVOCADO AND JOJOBA RULING THEM ALL

Pioneers in the intimate hygiene space, DeoDoc has created a major attention and hype. The ghjnjj creating the products they themselves


CLEANSER | PRIMSER | SERUM

Avocado oil (avokadoolja)


Avokadoolja har en speciellt hög andel av värdefulla fytosteroler, lecitin, squalene och de fettlösliga vitaminerna A och E-vitamin (så kallat oförtvålbara ämnen). Dessa ämnen främjar cellförnyelse i huden, vilket gör den speciellt bra för mogen hud.

Avokadooljans sammansättning av är Omega 9, Omega 7 och mättade fettsyror gör att oljan absorberas relativt snabbt, samtidigt som den är fuktighetsbevarande och mycket mjukgörande.


PRIMSER | HEAVY MAKE UP CLEANSER | SERUM

Jojoba oil


Jojobaolja är en underbar gyllengul olja att använda i naturlig och ekologisk hudvård. Att jojoba egentligen inte är en olja, utan består av flytande vaxämnen, förklarar varför jojoba så effektivt binder fukt till huden.

Kallpressad jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att oljan verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Jojobaolja passar därför till alla hudtyper, även fet , oren och acnebenägen hud.

Lång hållbarhet gör jojoba till en bra basolja och användbar ingrediens i hudvårdsprodukter. Till parfymoljor är den deodoriserade sorten allra bäst.

Även till rengöring är jojoba en bra olja med sin glatta känsla. Massera in olja i ansiktet för att lösa upp smuts smink, torka av med ekologiska bomullsrondeller eller en handduk fuktad med varmt vatten. Skölj ansiktet.